Indret de bedste udendørsarealer

Mangler du inspiration til haven? Der er mange måder, hvorpå man kan lave nogle fine udendørs områder, men det kommer selvfølgelig an på, hvad du gerne vil bruge området til. Der er plads til både afslapning og havearbejde, så det gælder bare om at overveje, hvad du gerne vil have.

Når havens plads skal bruges

Det danske vejr er ikke ligefrem stabilt, men vi har alligevel en skøn natur, som er rar at være ude i. Især om sommeren er det lækkert med nogle udendørsarealer, hvor du kan slappe af selv, tilbringe tid med familien, eller invitere gæster til. Hvis du kigger online, vil du kunne finde en masse inspiration til netop det formål. Du kan tage et kig på blogs såsom Herligthjem og se, om det ikke kan give dig en god idé til din have. Det gælder om at være kreativ, så området kommer til at være både funktionelt og flot.

En lækker terrasse

Et klassisk eksempel på et lækkert udendørsareal er en lækker terrasse. Det er ikke altid fedt med græs og jord imellem tæerne, så terrassen er en rigtig fin løsning på et område med lidt stabilitet under fødderne. Her kan du sætte et udendørsspisebord med stole op, så I kan nyde jeres måltider udenfor, uanset om det er hverdag med familien eller vennerne, der kommer til grillaften. Du kan også vælge at sætte udendørssofaer op, så det bliver et lounge område i den friske luft. Måske har du også plads til en solseng? Der er meget, man kan gøre med en terrasse, og det vil alt sammen være lækkert at have.

Et fint drivhus

Det er også en rigtig god idé med et drivhus i haven. Hvis du ikke har noget imod havearbejde og godt kan lide friske afgrøder, kan et drivhus være lige noget for dig. Det er hyggeligt med sådan et lille glashus, der er fyldt med flotte planter. Du kan fylde det med grøntsager, frugter og blomster, så du kan gro lige præcis de slags planter, som du har lyst til. Drivhuset vil altid være en smule varmere end luften udenfor, så hvis der er plads, kan du stille et par stole og et bord derind, så det også kan fungere som en lille pavillon eller lignende. Det kan være rigtigt rart på dage med vind, eller når det begynder at blive koldere, da du vil være fuldt beskyttet inde i drivhuset. Derfor er det slet ikke mærkeligt, at drivhuset er et populært udendørsareal.

Hyggelige hængekøjer

Et af de hyggeligste udendørsarealer er et, hvor der er hængekøjer. Det er altid super rart at ligge og gynge behageligt fra side til side, imens man kan mærke den friske luft. Hængekøjer er populære både iblandt børn og voksne, så det er noget, hele familien vil sætte pris på. Måske har I to træer, hvori I kan hænge hængekøjen op? I kan også selv sætte nogle træpæle op til formålet, hvis I ikke har nogle træer, der duer. Hvis I sætter tre pæle op i formen af en trekant, har I mulighed for at hænge tre hængekøjer op; det er jo ren luksus.

Nyd din have!

Er du blevet inspireret til at designe nye udendørsarealer til din have? Det gælder om at sætte pris på sin have, da det er et lille stykke af den smukke natur, som er din hel egen. Du kan lægge op til afslapning og fællesskab med en flot terrasse fyldt med siddepladser, du kan kaste dig ud i havearbejdet med et dejligt drivhus, og du kan skabe et rolig øjeblik med en rar hængekøje. Hvad passer bedst til dig og din stil?