Trin at tage, når man køber et hus i Frankrig

Køb af et hus i Frankrig kan være en spændende og givende oplevelse. Med den rette viden og forberedelse kan du tage de nødvendige skridt for at sikre, at dit huskøb bliver så stressfrit og som muligt. 

Uanset om du er på udkig efter et sommerhus, et sted at starte din pensionering eller blot ønsker at investere i en oversøisk ejendom, er der visse ting, du skal overveje i forbindelse med køb af et hus i Frankrig.

I dette indlæg vil vi komme nærmere på nogle af aspekter, som du bør tage højde for, når du skal finde huse til salg i Frankrig.

 

Research den lokale lovgivning og regler

Før du begynder din hus-søgning, er det vigtigt at forstå de love og regler, der gælder for køb og ejerskab af ejendom i Frankrig. Forskellige områder i Frankrig har forskellige regler vedrørende udenlandsk ejerskab af ejendomme. Derfor kan det være en meget god ide at lave grundig research, før du forpligter dig til noget. 

Vær desuden opmærksom på skatter i forbindelse med udenlandsk ejerskab, såsom:

  • Indkomstskat
  • Kapitalgevinstskat
  • Arveafgift 
  • Og andre faktorer, der kan påvirke dine købsbeslutninger.

 

At finde en ejendom og vælge en mægler 

Når du har lavet din research om de juridiske aspekter huskøb i Frankrig, er det tid til at begynde at kigge på potentielle ejendomme. Hvis du har brug for hjælp til at finde en ejendom, kan du overveje at bruge en erfaren ejendomsmægler, der har specialiseret sig i franske ejendomme.

En erfaren ejendomsmægler vil være i stand til at forklare alt det papirarbejde, der er forbundet med at købe et hus i Frankrig. Hertil kan vedkommende også hjælpe dig med at finde præcis det, som du leder efter, og forhåbentligt inden for dit budget. 

Endelig kan de hjælpe med at besvare eventuelle spørgsmål eller bekymringer i forbindelse med køb af ejendom i udlandet.

             

Afgivelse af et tilbud og udfyldelse af papirarbejdet 

Når du har fundet det perfekte hus til salg i Frankrig, er det tid til at afgive et tilbud! Din ejendomsmægler vil være i stand til at guide dig gennem denne proces. Tilbuddet bør indeholde oplysninger om særlige betingelser.

Der kan bl.a. være tale om frister for færdiggørelse samt eventuelle yderligere klausuler, der er en del af aftalen (herunder oplysninger om garantier). 

Når begge parter er blevet enige om vilkår og betingelser, skal der stadig udfyldes en del papirarbejde. Dette omfatter underskrivelse af kontrakter og overførsel af midler til deponeringskonti (for at sikre, at ingen af parterne misligholder deres del af aftalen) .

 

En fransk boligdrøm inden for rækkevidde

Alle disse trin kan virke skræmmende, men hvis de udføres korrekt, kan de føre til, at du finder dit drømmehjem i udlandet uden besvær eller stress.

Det er bestemt muligt at købe et hus i Frankrig med tilstrækkelig research og forberedelse. Ligesom med meget andet belønner forberedelse typisk også inden for huskøb. I redaktionen kan vi varmt anbefale, at du prøver så vidt muligt at finde en fransk ejendomsmægler, der kan tale engelsk eller dansk.