Livskvalitet og god søvn – der er en sammenhæng

For nogen mennesker handler livskvalitet mest om at have råd til, at gøre alle de ting de gerne vil. Der er imidlertid nogen helt basale behov som skal være dækket på den rigtige måde, før livskvalitet overhovedet kan blive et emne. God søvn er en vigtig faktor for vores livskvalitet. Kost, motion og frisk luft er også meget vigtige faktorer i jagten på det gode liv.

Penge på bogen hjælper på kvaliteten af vores liv

At have penge på bogen er naturligvis en forudsætning for at højne livskvaliteten. Det handler ikke kun om at kunne købe lækre ting til hjemmet, og at kunne rejse langt væk, flere gange om året. Det handler i højere grad om at kunne købe de rigtige ting til hjemmet og bruge penge på sund kost og så måske at kunne skære lidt ned på arbejdstiden.

At have penge på bogen har kun noget med kvaliteten af vores liv at gøre, hvis vi rent faktisk bruger pengene på den rigtige måde.

Livskvalitet og god søvn

God søvn er en af de allervigtigste faktorer for et godt liv. Søvnen er ikke kun en pause fra en stresset hverdag. Søvnen er der hvor alting bearbejdes og lægges på de rette hylder, alt imens kroppen får slappet ordentligt af og får helet ømheder og små skader. God søvn opnås bedst i en god seng, med en skøn pude og en god dyne.

Den gode seng er hverken for blød eller hård og madrassen er ikke gammel og slidt ud af form. Den gode seng er grundlaget for den gode søvn. Det samme gælder både pude og dyne. Din seng skal være en lækker ting som du glæder dig til at bruge. På Linket kan du få massere af inspiration og se flere forskellige muligheder.

Den rigtige kost giver livskvalitet på højt plan

Fed, hurtig og kraftigt bearbejdet mad er ikke sundt. De store amerikanske kæder der serverer stivelse indpakket i fedt, sælger ikke mad. Det kommer tættere på meget usundt slik end noget som helst andet. Selv om det smager godt har det absolut ikke noget med livskvalitet at gøre. Tvært i mod går det ud over din generelle sundhed og dit helbred.

Sund kost er en balance. Gode uforarbejdede råvarer der afstemmes efter din krops behov og som naturligvis er økologiske, er den direkte vej til det gode liv. En udhvilet krop som er dækket ind med mineraler og vitaminer er en sund og glad krop.

Når din krop siger at den har brug for cola og burger, så lyver den. Det den i virkeligheden siger er at den ikke er i balance og at den mangler energi til at fortsætte. Cola og burger kan sammenlignes med at sætte et plaster på en brækket arm. Det hjælper slet ikke.

Motion, frisk luft og massere af sol giver bedre livskvalitet

Motion er vigtig for livskvaliteten. Det behøver ikke være fire timer i et motionsrum. Ingen mennesker har brug for fire timer i et motionsrum. En rask tur på cykel, en svømmetur i havet eller en gåtur i skoven er alt rigeligt til at tilfredsstille din krops behov for at røre sig.

Gåturen i skoven har den fordel at den også forsyner kroppen med frisk luft. Når man befinder sig inden døre og i byerne, så får man ikke frisk luft nok. Det er ikke noget man mærker, før man rent faktisk trækker vejret ude i skoven eller ved havet.

Sol er også en meget vigtig ting for livskvaliteten. Solens stråler hjælper os med at optage vitaminer. Lyset hjælper vores hjerne med at producere de stoffer som gør os glade. Vores hud har brug for solen. Ikke dens farlige stråler naturligvis, men alle de gode stråler som kun gør os gladere og hjælper os.

Livskvalitet er summen af basale behov der er opfyldt på den rigtige måde

God søvn i en ordentlig seng, uden afbrydelse og i passende mængde er nummer et for livskvaliteten. Sund kost, lavet af gode råvarer og indtaget i passende mængder er lige så vigtigt. Motion, frisk luft og massere af sollys er lige så vigtigt som søvn og god kost. Er alle disse behov opfyldt, så er livskvaliteten i top og resten er bare flødeskum på kagen.