Derfor bør du lave en tilstandsrapport, inden du tilkalder en maler

Hvis det klør i fingrene på dig for at samle mobilen op og ringe til den lokale maler, bør du alligevel prøve at modstå fristelsen; det kan nemlig blive en dyr affære, hvis du ikke er forberedt på, hvor stor en opgave der ligger foran dig. Hvad der umiddelbart ligner en simpel maler-opgave, kan hurtigt blive et større projekt, hvis husets facade har mange skader og mangler.

Dét problem kan du dog nemt komme til livs, hvis du får lavet en tilstandsrapport. Læs her, hvad en tilstandsrapport er, og hvordan den hjælper dig med at spare penge i sidste ende.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er et formelt dokument, der fortæller om, hvilken tilstand en bygning er i. Det giver god mening at få foretaget en tilstandsrapport af en fagkyndig, inden du skal købe eller sælge et hus, da du på den måde finder ud af, hvad der fungerer og ikke fungerer ved huset.

Du bør altid søge hjælp hos professionelle, når du skal få lavet en tilstandsrapport. Det behøver dog ikke at koste dig hele din opsparing, hvis du for eksempel får hjælp af en anerkendt virksomhed som Tilstands-rapport.dk, da fagfolkene har mange års erfaring med at være effektive.

Få styr på det inden du ringer til din maler

Der kan være mange årsager til, at du laver en tilstandsrapport. Det behøver dog ikke kun at være i forbindelse med køb eller salg af bolig; det kan også dreje sig om noget så simpelt so at forberede et fundament til skur eller til at få malet eller facader.

Inden du tager kontakt til en maler for at få malet hele bygningen, bør du følge disse skridt.

  • Kast et kritisk blik på bygningen og overvej, om alt er optimalt.
  • Hvis ikke: Tag kontakt til professionelle, der kan lave en tilstandsrapport.
  • Læs ud fra rapporten, hvilken tilstand bygningen er i, og hvor stor en opgave det vil være at male alle facader.
  • Læg et budget for projektet.
  • Find maler i dit lokalområde og præsenter opgaven samt budgettet.